27 Augusti

Snart är lilltrollet 2 månader. dagarna flyger fram och tiden att blogga fins inte riktigt. Har varit en turulent tid nu i början. 
MÅNDAG 5/8
På kvällen fick lilla Edvin feber. ringde 1177, hamnade i hudik på jouren där kollade de syresättning, lyssnade på hjärta och lungor, blev inlagda på infektion på barnmottagningen.De satte in påse för att ta urinprov men den ville inte riktigt stta kvar, men de fick lite så de kunde ta ett prov iaf. De satte även en infart i handen för att kunna ta blod och ge ev medeciner beroende vad proverna visade.
 
De höll koll på feber, amning, bajs&kiss&kräks via ett schema. Febern höll sig kring 38,0-38,6 och han fick alvedon regelbundet för att hålla den nere. Han åt bra och var relativt pigg.
TISDAG 6/8
Jag smsade de närmsta för att meddela var vi var och hur det gick, men fick aldrig svar från syster Linda..skumt,,smsade igen...näe inget svar..ringde mamma för att kolla läget och då klickade det till vad anledningen till det kunde vara..herregud de skulle ju ha bebis (bf den 2/8)..oj oj tänk om de var på förlossningen (samma hus som jag låg i..gissa om jag va nyfiken!!) Det visade sig att så var fallet och då började väntan på bebis mitt i allt :-) Skönt att fokusera lite på det..tog bort lite oro och rädsla för lill skrutten. 
KL 13:15 fick jag ett sms med en bild på söta lilla prinsessan Elin <3..men som jag då inte hörde för jag låg tvärslocknad med en lite edvin vid bröstet och det var mamma som ringde och väckte mig och frågade om jag fått bilden...VA..BILD?? oj oj det måsta jag snabbt kolla och oj vad glada vi blev :-) OCH ÄNNU MER NYFIKEN :-)..herregud jag låg i hus 9 och en våning ner i ett rum låg en underbart ny lite flicka som jag var mster till!! Men vågade ju inte våldgästa (kanske inte så välkomen just då heller iof) med tanke på ovissheten vad Edvin bar
på :-(
På kvällen kom syster Ulle och lämnade mat..gud va hungrig jag var!! Smakade himelskt :-) Edvin ficklote moster mys oxå. Tänk va snabbt man blir rastlös när man ska hålla sig på rummet..öVrlycklig att få någon att prata med :-)...åå grisigt avundsjuk på henne som ev skulle få snosa liten elin dagen därpå ;-)
 
 
ONSDAG 7/8
 
Edvin var nu feberfri och allt åg fin fint ut :-) Påfm kom ulle och johanna som hade varit och hälsat på lilla Elin (orättvist ;-) trevligt med främmande och fika :-). Hade tagit nya prover på Edvin och troligen skulle vi få åka hem..tjohoo!! Han hade blivit prickig på krppen och det tydde på ett virus. 
Väntade och väntade på provsvaren men de dröjde.. till slut kom läkaren in och sa att proverna dröjde men vi kunde åka hem för allt såg ju ut att gå åt rätt håll. Gud va skönt, smsade pär och alla blev glada :-)
Packade ihop och for hemåt. Han till norrala dalen då ringde läkaren .-( Provsvaren hade kommit och såg inte alls bra ut :-( Eftersom vi hunnit så långt så lät hon oss åka hem och sova men vi skulle tillbaka dagen efetr för nya prover..kunde vara så att de släpade efter men de måsa kollas. Inte kul att åka hem till pär och barnen som trodde allt va bra och vi äntligen skulle få komma hem. De hade ritat teckningar och bakat muffins :-(
Blev en dyster kväll..
 
TORSDAG 8/8
 
Var förutseende ifal vi skulle bli kvar så packade väska med saker för övernattning, men lämnade den i bilen för hoppades slippa ta med den! Viktor och -frida var oxå med. vi var alla rätt övertgade om att proverna släpade efter och allt skulle se fint ut nu, för han va ju sååå pigg och glad. Viktor och -frida tittade på barnkanalen på rummet, Frida kollade igenom leksaksutbudet i skåpen i korrideren :-) Pär och jag var med edvin och tog de nya proverna, sen var det bara att väääänta. Proverna gik med förtur så det skulle gå relativt snabbt.
Läkaren kom och :-(..va inget roligt besked. Proverna hade sjunkit ännu mer!! 
Värdet för de vita blodkropparna skall ligga kring 1,5. När vi kom in på måndag kväll låg det på 0,8. när vi skickades hem på onsdagen och läkaren ringde låg de på 0,36 och nu var de nere på 0,24 + att blodvärdet va lågt. Fy sutton va jobbigt det var. läkaren meddelade att hon i och med detta skulle skicka Edvin till Akdemiska i uppsala för ryggmärgsprov. hon gick iväg för att ordna transport och papper. tårarna forsdade och magen värkte. Usch va lednsa vi var allihop. Jenny ringde men bara jag svart så bröt jag ihop och fick lägga på :-(..kunde inte prata alls.. vi kom fram till att jag och Edvin skulle åka med sjkresa till Uppsala och pär och barn skulle åa hem och att pär skulle åka ner dagen efter, kändes bästa för viktor och Frida att ha pappa hemma. "fater" Jenny och farbror erik skulle ta hand om dem då när pär åkte ner <3
Det var med en klump i halsen jag kramade om pär och barnen och satte mig i taxin :-( och vinkade hej då. Ännu värre var det för dem som fick lämna Edvin med vetskapen om vad han ev kunde ha för fel..hemskaste hemskaste tanken..tänk om våran älskade lilla Edvin skulle ha leukemi!! den tanken gjorde jag allt för att hålla borta!
en jätte snäll tjej var det som körde taxin. Ur trevlig och lugn. blev ett stopp i gävle bro för amming och blöjbyte och köp av macka :-) Edvin var så snäll hela resan..mammas älsade lilla hjärta. höll hans lilla hand hela vägen till Uppsala..vilken tur han ite förstod vad som hände kring honom iaf <3
Vi fick rum 12 på acd 95A, avd för tumörer och blodsjukdomar. sista stället man vill gå in med sitt barn..bara att passea genom den dörren gav mig rysningar!
 
jättesnäll personal, så förstående och hjälpsamma. Fick gå ner till OP för att träffa narkos personalen och de gjorde Op bedömming, kollade hur allt va för att kunna bedömma om han kunde sövas och hur. Sen kom vi upp på avd igen. Lill skrutten skulle fasta från kl 03 och de hoppades han skulle få gå ner som nr1 till OP. Sen visdade det sig att han skulle gå som nr 2 vid ca kl 10-11. Jag kände att det va omöjligt att han skulle klara att fasta från kl 03 till 10-11, han som ammade varannan timme skulle fasta i ca 7-8 h. De funderade do om de skulle sätta dropp, men sköterskan skulle kolla med narkosen hur de skulle göra. det visdade sig att de hoppades att han skulle få förtur till kl 08 och därför ville ha han fastande från 03. det slutade med att han skulle fasta från kl 04 och sen hålla tummarna på förtur :-) De blev bad på kvällen och en ytte pytte liten sjukhusrocj i stl80 fick han..vilket blev so en klänning på lillskrutten <3
Natten blev sådär..orolig och rädd och nervös inför även fastandet. ammade honom så mycket det gick..lyckades fram till 03:30 sen va han tärslut och somnade helt slut.
 
FREDAG 9/8
 
Han sov till ca 06..sen var han vaken och ville såklart äta :-) men det va ju ite på tal..oj va arg han blev..vyssade och vaggade och pillade med nappen. Fick in en vagn för att testa omdet gick bättre när han inte va så när "maten" men icke..han skrek..värkte i mamma hjärtat att se han så edsedn när jag vissste vad so skulle trösta..ville bara skita i allt och låta han få amma :-(. Men till slut somnade han och sov en stund sen låg han rätt nöjd i vagnen ett tag.
Han ser så ynklig och liten ut på bilden...mammas lilla hjäta <3
 
Sen blev det bad igen och nya kläder..inte nöjd och badsugen kille då kan jag lova. fick veta att kl 09 skulle han få komma ner på OP..tack och lov för nu va han HUNGRIG!! 
Två sköterskor kom in och tog hans säng och packade med alla papper och rör som skulle med
Edvi fick jag bära i famnen..kramade honom hårt...älskade unge måtte detta gå bra...tankarna snurrade och jag kände trygghet i att jag visste att pär var på väg ner med buss och snart slapp jag vara ensam i denna oro iaf <3
Träffade op personalen och de förklarade hur det skulle gå till och tog mitt nummer så de kunde ringa så fort han kom till uppvaket. La ner min ledsna  lilla prins i sängen..pussdade honom och sa " att mamma kommer snart" <3 sen körde de iväg med honom genom dörrarna..obeskrivligt hemsk känsla..tåraran brände. De båda sköterskorna frågade hur det kändes om det va ok.. jo då det går bra svarade jag med gråten i halsen (men jag skulle INTE gråt..nej nej!!) Sa att jag gick ner till huvudenteren och väntade på pappan. De va så snälla och omtänksamma och sa att det va bara att komma upp om jag ville något eller bara ändå. Åkte er med hissen in på en toalett och där bölade jag så både tårar och snor flödade...så rädd, så rädd och ledsen. Samlade mig och gick till cafeterina och tog en kaffe..med ett öga på mobilen hela tiden. I hande hade jag Edvins napphållare..på nå vis knöt jag den hårt i handen..kändes som det va min länk till honom just då (tog av den från nappen precis innan de körde iväg med honom). smsade med pär, jo han närmade sig Uppsala. 
Provet skulle ta ca 1-1 ½ h. Skrev på facebook om meddelade att nu var lillen på OP..kändes bra att veta att det fans många som söd och som som tänkte på lill skrutten. Efter ca en timme så smsade jag pär igen..då satt de "fast" vi några järnvägsbommar som vägrade gå upp pga nått fel. Beskrev vägen till uppvaket ifall de han ringa innan han kom fram. Efter en tag ringde de så äntligen från uppvaket, hörde Edvin gråta i bakrunden vilket va det bästa ljudet jag hört :-) jag va välkomen upp och smsade Pär att jag åkte upp, han va på plats precis och han in på uppvaket precis innan jag gick in till edvin. så vi fick båda träffa lill skrutten som låg där med slangar/sladdar och sååå ledsen. fick ta upp honom nästan direkt och han fick amma <3 <3 så skönt att ha honom i famnen, allt hade gått bra och han mådde ok. Efter en stund fick vi komma upp på avd igen och nu började det västa av allt..VÄNTAN PÅPROVSVAREN!!!!!
 
RSS 2.0